Sabtu, 6 Februari 2016

LaSt DaY in K5




Assalamualaikum wbt...

Setiap pertemuan pasti adanya perpisahan. Begitulah yang dapat diungkapkan buat diriku yang akan ditukarkan ke unit lain di atas sebab2 perkhidmatan..

Sebenarnya aku dah lama jatuh hati dengan  wad aku bertugas  sekarang.
Walaupun ianya agak bz jika nak compare dengan tempat2 lain tapi aku happy n bahagia kat sini.

Walaupun ada pahit n manisnya sepanjang 4 tahun di sini membuatkan hati ini berat untuk meninggalkannya..Meninggalkan suasana kerja, meninggalkan rakan2 setugas dan meninggalkan kenangan bersama memang amat2 memeritkan n memilukan...Lebih2 lagi bagi kes seperti aku ni yang dapat info untuk t.o kurang 2 minggu.

Pada suatu hari, aku bertugas pada shift pagi. Sebelum pulang SR Ain dah maklumkan bahawa beliau ingin berjumpa dengan aku personally.
oleh kerana haritu agak bz, setelah selesai tugas aku pergi mendapatkan SR Ain namun SR Ain tiada di biliknya kerana terpaksa menghadiri meeting.

Kebetulan pada hari yang sama aku perlu selesaikan claim PB, aku ke pejabat. Dalam perjalanan pulang aku terserempak dengan SR Ain yang baru selesai menghadiri meeting.

SR Ain meminta aku agar menunggunya di wad. Siap tugasan di pejabat terus aku ke wad untuk berjumpanya. Kemudian dia memanggilku personally. Sr Ain memaklumkan bahawa aku perlu ditukarkan ke unit bersebelahan. Alangkah sedih dan pilu hati aku pada waktu itu...Bergenang juga air mata aku..tapi aku kuatkan diri dan cekalkan hati....
Redha dengan ketentuan untuk pertukaran ini. Harap2 adalah sinarnya di sana...😊😊

So secara rasminya 1 september 2015...mulalah kisah baru dalam hidupku. Berjumpa dengan suasana baru juga rakan2 baru...

Sehari sebelum spat la aku menempah kek red velvet daripada jiran belakang rumahku untuk dijamu kepada rakan2 setugas...😊

Selamat manejamu selera..Harap korang tak lupakan aku...😂😂😂

"HaRTa KaRuN ULaM RaJa"...